Pravilnik o korištenju kolačića

 

I.  Što su kolačići?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. Uz pomoć kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica.

II. Na koji se način koristimo kolačićima?

PPK-BJELOVAR d.d., Đurđevačka cesta 138, 43 000 Bjelovar, OIB: 37828020359 (dalje u tekstu: PPK-BJELOVAR) je voditelj obrade Vaših osobnih podataka i možete nas kontaktirati putem e-maila mira.tomasevic@ppk-bj.hr ili slanjem pošte na adresu Đurđevačka cesta 138, 43 000 Bjelovar; uz napomenu „ZA SLUŽBENIKA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA“.

PPK-BJELOVAR na web stranici www.ppkbjelovar.com upotrebljava kolačiće i slične tehnologije za nekoliko svrha, ovisno o kontekstu ili proizvodu, uključujući:

1) privremene korisničke kolačiće unosa (session-id) i/ili trajne kolačiće ograničene na nekoliko sati- koristimo ih za pohranjivanje vaših preferencija i postavki na vašem uređaju te za poboljšavanje vašeg iskustva. Spremanje vaših osobnih preferenci u kolačiće omogućuje vam da ne morate stalno iznova postavljati preference;

2) kolačiće za provjeru autentičnosti, koji se koriste za autentifikacijske usluge, tijekom trajanja pregleda stranice- koristimo ih da bismo provjerili vašu autentičnost. Taj vam kolačić omogućuje kretanje od stranice do stranice bez potrebe za ponovnim prijavljivanjem na svakoj stranici. Možete spremiti i podatke za prijavu tako da se ne morate prijaviti svaki put kada se vratite na web-mjesto;

3) korisničke sigurnosne kolačiće, koji se koriste za otkrivanje zloupotrebe autentičnosti, ograničenog trajanja- koristimo ih za obradu informacija koje nam omogućuju sigurnost te za utvrđivanje prijevare i zloupotrebe;

4) kolačiće multimedijskih sadržaja, kao što su kolačići za flash player, za vrijeme trajanja pregleda stranice;

5) kolačiće omogućavanja učitavanja, tijekom trajanja pregleda stranice- koristimo ih da bismo zapamtili informacije koje nam dajete;

6) trajne kolačiće za prilagodbu korisničkog sučelja za vrijeme trajanja pregleda stranice (ili malo duže)- kolačiće koristimo da bi vam omogućili davanje povratnih informacija na web-mjestu;

7) kolačiće trećih strana za dijeljenje dodataka društvenih mreža za prijavljene članove društvene mreže- neka naša web-mjesta uključuju kolačiće društvenih medija, uključujući one koji korisnicima koji su prijavljeni na društvenu mrežu omogućuju dijeljenje sadržaja preko te mreže. To se događa na web stranicama koje Vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža te ukoliko dijelite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem „Like“ gumba). Konkretni utjecaj na vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvene mreže te ovisi o postavkama privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama. Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama.

III. Što su neophodni kolačići i koje neophodne kolačiće koristimo?

Neophodni kolačići su nužni za rad i pravilno funkiconiranje web stranice i korištenje njenih značajki i / ili usluga. Na primjer, omogućuju vam navigaciju po web stranici i mogućnost prijave u sigurna područja.

Stranica www.ppkbjelovar.com koristi sljedeće nužne kolačiće:

NAZIV KOLAČIĆA

TRAJANJE

SVRHA

Sistemski session ID

60 minuta

Sistemski session ID je jedinstveni broj koji poslužitelj web-mjesta dodjeljuje određenom korisniku tijekom trajanja posjeta tog korisnika i sprema ga u kolačić (kriptiran sadržaj kolačića).

CookieWarningAgreed

90 minuta

Potvrda da je neki korisnik pristao na korištenje kolačića. Neophodni su za tehničku funkcionalnost web stranice ili pružaju uslugu koju ste zatražili. Ovi kolačići ne pohranjuju informacije koje bi vas mogle identificirati.

CartStorageID

90 minuta

Povezuje košaricu na serveru s korisnikom, služi da bi neregistrirani korisnici mogli koristiti košaricu (kriptiran sadržaj kolačića). Neophodni su za tehničku funkcionalnost web stranice ili pružaju uslugu koju ste zatražili. Ovi kolačići ne pohranjuju informacije koje bi vas mogle identificirati.

IntranetUserId

90 dana

U ovom kolačiću čuvamo ID ako registrirani korisnik prilikom prijave odabere "Zapamti me" kako se ne bi morao prijavljivati svaki sljedeći put (kriptiran sadržaj kolačića).

 

Informacije vezane uz kolačiće se ne koriste da bi vas osobno identificirali, a podaci o uzorcima potpuno su pod našom kontrolom.

Ovi kolačići se ne koriste za bilo koju svrhu osim onih opisanih ovdje.

IV. Koristimo li i druge kolačiće?

Uz navedene kolačiće koristimo i:

1. promidžbene kolačiće trećih strana- upotrebljavamo kolačiće za prikupljanje podataka o vašoj aktivnosti na mreži i prepoznavanju vaših interesa tako da vam možemo prikazati oglase koji bi vas mogli najviše zanimati. Primanje oglasa utemeljenih na interesima koje vam šaljemo možete i otkazati. Također, upotrebljavamo kolačiće da bi zabilježili, primjerice, koliko je posjetitelja kliknulo na oglas i koje ste oglase vidjeli tako da vam se više puta ne prikazuju isti.

2. analitičke kolačiće- koristimo kolačiće prve i treće strane te druge identifikatore za prikupljanje podataka o upotrebi i performansama, npr. možemo ih koristiti za brojanje jedinstvenih posjetitelja na nekom web-mjestu ili servisu te za razvoj drugih statistika o radu naših web-mjesta i proizvoda ili da bi saznali kakve su performanse naših proizvoda da bi ih mogli poboljšati (na primjer, kolačiće koristimo da bismo prikupili podatke koji pomažu u raspodjeli opterećenja). To omogućuje da naša web-mjesta mogu funkcionirati.

 

Neke od naših stranica ili podstranica mogu koristiti dodatne i/ili različite kolačiće od onih koje smo prethodno naveli i opisali. Na primjer:

- tvrtke koje unajmljujemo za pružanje usluga u naše ime, kao što je analitika web-mjesta, postavljaju kolačiće kada posjetite naša web-mjesta,

-tvrtke koje isporučuju sadržaj, kao što su videozapisi ili vijesti ili oglasi na našim web-mjestima postavljaju vlastite kolačiće. Spomenute tvrtke podatke koje obrađuju koriste u skladu sa svojim Pravilnicima o zaštiti podataka što tim tvrtkama može omogućiti prikupljanje i kombiniranje informacija o vašim aktivnostima s više web-mjesta, aplikacija ili mrežnih servisa,

Detalji o njima bit će vam omogućeni u trenutku kada se isti pojave te ćemo u tom trenutku od Vas tražiti privolu,ukoliko istu niste prije dali, kako bismo pohranili i te kolačiće.

Vezano uz potonje koristimo:

NAZIV KOLAČIĆA

TRAJANJE

SVRHA

_ga

2 godine

Koristi se za razlikovanje korisnika u Google Analyticsu.

_gid

4 sata

Koristi se za razlikovanje korisnika u Google Analyticsu.

_uvc

24 sata

Prati koliko često je korisnik u interakciji sa alatom AddThis.

_atuvc

2 godine

Omogućava funkcionalnost AddThis alata.

 

V. AddThis

PPK-BJELOVAR koristi servis društva Oracle America Inc., 500 Oracle Parkway, Redwood Shores, CA 94065,  pod nazivom AddThis (https://www.addthis.com/). AddThis pruža alate koji olakšavaju dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama koji se mogu integrirati u web mjesto uz upotrebu web widgeta. Nakon dodavanja widgeta posjetitelji web mjesta mogu označiti ili podijeliti stavku pomoću različitih usluga, kao što su Facebook, MySpace, Google Bookmarks, Pinterest i Twitter.

Oracle America Inc. putem kolačića prikuplja podatke o korisnicima koji se koriste njihovom web stranicom (https://www.addthis.com/) i o korisnicima koji se koriste uslugama koje se nude na njihovoj web stranici i web stranicama njihovih korisnika.

Više o kolačićima koje koristi Oracle America Inc. na svojem servisu AddThis i kako upravljati tim kolačićima možete pročitati ovdje:

https://www.oracle.com/legal/privacy/addthis-privacy-policy.html

https://www.addthis.com/

VI. Google

Internetska stranica društva PPK-BJELOVAR koristi Google Analytics, uslugu analize korištenja internetske stranice, kojom upravlja Google LLC. („Google“). Google Analytics koristi kolačiće, tekstualne datoteke, koje se pohranjuju na vašem računalu i omogućuju analizu vašeg korištenja ove internetske stranice. Informacije o vašem korištenju ove internetske stranice, koje se generiraju pomoću kolačića, šalju se na Google poslužitelja u USA i tamo se pohranjuju. Za ovu internetsku stranicu aktivirano je anonimiziranje IP adrese. Glavni je kolačić Google Analyticsa "_ga".

Dakle, Google skraćeno obrađuje vašu IP adresu unutar država članica Europske unije ili drugih država potpisnica sporazuma o europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima šalje se puna IP adresa na Google poslužitelja u USA i tamo se skraćuje.

Google po našem nalogu koristi spomenute informacije radi analiziranja vašeg korištenja internetske stranice, sastavljanja izvješća o aktivnostima na internetskoj stranici te pružanja ostalih usluga koje su povezane s korištenjem internetske stranice i interneta.

 IP adresa koja je prenesena s vašeg preglednika u okviru usluge Google Analytics ne povezuje se s ostalim podacima Googlea. Osim toga, možete spriječiti prosljeđivanje podataka, koji se generiraju pomoću kolačića, a koji se odnose na vaše korištenje internetske stranice (uključujući Vašu IP adresu) Googleu te obradu tih podataka od strane Google-a.

Osim izvješćivanja o statistici upotrebe web-lokacije, Google Analytics može se upotrebljavati, zajedno s nekim prethodno opisanim oglašivačkim kolačićima, i za prikazivanje relevantnijih oglasa na Googleovim proizvodima (npr. na Google pretraživanju) i na webu te za mjerenje interakcija s oglasima koje prikazujemo.

Više saznajte na https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hr.

Pogledajte Google Pravila o privatnosti na sljedećem linku:            http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Google je razvio dodatak za preglednik kojim možete spriječiti korištenje vaših podataka za Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, dc.js). Možete ga preuzeti ovdje:   http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

VII. Kako možete kontrolirati kolačiće na ovoj web stranici?

Svakim posjetom ovoj web stranice možete se odlučiti na ponovno/reguliranje i kontroliranje kolačića te ih u svakom trenutku možete obrisati i/ili izmijeniti.

Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

VIII. Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim web adresama:

www.allaboutcookies.org

www.youronlinechoices.com/hr

www.aboutads.info/choices

Uz navedeno od velike pomoći mogu vam biti i sljedeće web stranice:

•European Interactive Digital Advertising Alliance (EU)

•Internet Advertising Bureau (US)

•Internet Advertising Bureau (EU)

•Google Chrome

•Internet Explorer

•Mozilla Firefox

•Safari (Desktop)

•Safari (Mobile)

•Android Browser

•Opera

•Opera Mobile

  • Dostava na vaša vrata na području Zagreba i Bjelovara
  • Povoljne cijene
  • Kvalitetni proizvodi
  • Brza dostava
vrh stranice